středa 2. dubna 2008

Zápisník freeridera 001/2008

Nová rubrika na mém blogu.

Letos jsem poprvé okusil chuť jízdy ve volném terénu. Vše co jsem se naučil jeden víkend v Jánských lázních jsem hned ten další zužitkoval na příjmačkách z lyžování v rakouském Kaprunu.
Odjeli jsme tam společně s Háčkem. Apropo výtečným lyžařem, horolezcem a skialpinistou. Asi nejlepším adeptem na horského vůdce typu APLHA GUIDE.
Po cestě ještě vylepšujeme metodické poučky a lehce je veršujeme. Například: "Nedělejte rypáky a vemte si pípáky"! nebo "Pro krásky i pro opice, jsou tu guide z Rokytnice!"
Příjmačky dopadly jak dopadly. A jede se dál!
Pravé svezení v prašanu a ve volném terénu však proběhlo až po vlastních příjmačkách. Páteční odpoledne proběhlo ve znamení "odpaňování".
Sobotní den byl naopak zasvěcen ryzímu skialpinismu. Výstup na Rudolfshutte proběhnul bez podpory lanovky. Z 3 hodin stáhnu to na 1,5. Mezi námi, příště bych to už nedělal. Počasí skvělé. V totální mlze jsme dosáhli horní stanice sedačkové lanovky.
Při sjezdu se udělalo lépe a Háček se rozhodnul pro sólo výstup na Sohneblick. Nahoru a dolu, celkový čas: 2,5 hod. Myslím, že dobrý!
Takže?

Do veršovánky "Pro krásky i pro opice, jsou tu guide z Rokytnice!" je možno též doplnit i "z Jilemnice"!

Žádné komentáře: