středa 22. června 2011

SALEWA TOUR STOP


SLW TOURSTOP

Setkání se SALEWA AlpinXtrem teamem v Labáku.
Celá akce začala v sobotu 18. 6. okolo 16. hodiny, kdy se začali sjíždět první nedočkavci a organizátoři v čele s Honzou Dupalem u hotelu Belveder. Účastníků a závodníků přibývalo a úderem půl osmé hodiny jsme všichni zasedli k hranatému stolu. Nechyběli mezi námi ani lezci Salewa AlpinExtreme teamu Simon Gietl, Barbara Büschlen a Andrea Maruna. Z Callings bohužel přijelo jen 7 závodníků, pravděpodobně kvůli nejistému počasí a velké vzdálenosti. Po krátkém seznámení jsme se oblékli do stejnokroje a hody začaly. Do půlnoci ovšem byli všichni na lůžku, protože museli být fit pro zítřejší výkony.

V neděli se vstávalo už v sedm hodin, následovala rychlá a lehká :) snídaně a hurá do skal! V plánu bylo lezení na levém břehu, takže jsme museli z pravého břehu přejet Labe přívozem. Jen co jsme dorazili do skal, zkušenější lezci ukázali ostatním možnosti a to jak pěkné cesty tak pěkné prásky, rozlezli jsme se a bušení mohlo začít. Hned se ukázalo, kdo je v Labáku jako doma a první prásky padly. Martin Klemsa zopakoval přelez Skurutího běhu Xb a Lucie Hrozová. Jirka Doubrava zkoušel První vrásku IXc a všichni ostatní (Petr Kupka, Přemek Wloch, Marek Škorpil a Jirka Rajský) zkoušeli Tvrdolína IXc. To se nakonec podařilo přelézt pouze Jirkovi Rajskému.

Celkové pořadí je tedy jasné. Na 1. místě Martin Klemsa, který si odvezl poukaz v hodnotě 7500,- na zboží Salewa a postupuje do mezinárodního finále do Friedrichshafenu (Německo, 14.7.2011), na 2. místě Lucie Hrozová, která taktéž postupuje do Friedrichshafenu a získala lano Salewa Entrance 60m a na 3. místě Jiří Rajský, který obdržel lano Salewa Entrance 60m.
Co se týče zahraničních hostů, kteří měli za sebou již měsíc na cestách po Tourstop, velice se jim v Labáku líbilo, jenom je škoda, že se mohli zdržet jen chvíli, a proto neměli moc času na rozlezení. To ovšem jejich výkony neovlivnilo. Simon drtil IXc s přehledem a holky, které měly nejprve respekt ze vzdálenosti jištění, se také brzy otrkaly. Celkově to pro ně musel být úžasný a specifický zážitek. Svou návštěvou nás také poctila legenda českého pískovcového lezení Jindra Hudeček.
Po druhé hodině jsme bohužel museli skály opustit, protože naši hosté museli odjet ještě na poslední Tourstop do Krakowa. Přejeli jsme tedy zpátky k Belvederu, kde na nás čekal teplý guláš a vyhlášení vítězů. Nakonec jsme se všichni vyfotili a rozjeli se zpátky k domovům.
Rádi bychom poděkovali členům Salewa a Hudy teamu, kteří pomohli celou akci zorganizovat a dále mediální partnerům Montana, Lidé & Hory a Lezec.cz.

Zapsal: Šampon