středa 8. června 2011

BOULDER CUP Bad Schandau


24. – 26. června 2011

BOULDERCUP LABSKÉ PÍSKOVCE Bad Schandau

“Bouldrování” v srdci Saského Švýcarska

Od 24. do 26. června 2011 se koná Bouldercup - Labské pískovce v areálu Toskana Therme na břehu řeky Labe v Bad Schandau.

Srdečnĕ zveme profesionální i amatérské horolezce ze Saska i Čech, sportovní nadšence a návštĕvníky regionu k zajímavé akci s pestrým programem pro celou rodinu.

Boulder víkend zahajuje v pátek večer několikanásobná mistryně svĕta v lezení na ledu Ines Papert. Zajímavá projekce s přednáškou o životĕ v extrémních skalách a ledu.

V sobotu se konají závody v bouldrování pod vedením spolkového trenéra nĕmeckých mladých horolezců Gunter Gäbela. Vyvrcholením akce je finále “Deep Water Bouldering” na převislé stĕnĕ nad vnějším plaveckým bazénem Toskana Therme Bad Schandau. Večerní program se ponese ve stylu vysokých hor z filmové projekce festivalu „Bergsichten“.

Nedělní program se ponese ve stylu týmových „sranda“ závodů v disciplínách – plážový volejbal, Slackline a bouldrování. V průběhu celého víkendu je zajištěn bohatý doprovodný program: Boulder kostka, různé Slacklines včetně představení turistických a horolezeckých novinek od předních prodejců a výrobců HUDYsport a RockEmpire.

Přeshraniční lezecké závody Bouldercup Labské pískovce jsou podporovány Evropskou unií v rámci projektu Cíl 3 „Společný turistický vývoj mĕst Bad Schandau a Česká Kamenice“. Horolezectví v Labských pískovcích je typickou aktivitou pro mladé a aktivní lidi, kteří vnímají jedinečnost Českosaského Švýcarska bez ohledu na státní hranice.

Více informací o programu: www.elbsandsteincup.eu

Bad Schandauer Kur- und Tourismus GmbH
Gundula Strohbach
Markt 12
01814 Bad Schandau
Tel.: 0049 172 597 55 25
e-mail: bouldercup@bad-schandau.de

HUDY BIKE 2011_02


Jak asi mohl dopadnout dnešní cyklo podvečer na Medarda. Ze stupnice JUNGLE 1 až 5 jsme dneska dosáhli na 3 -.
Cesta lesem a dlouhý sjezd do Srbské Kamenice byl opravdový JUNGLE.
Horký čaj a griotka byl skvělý lék na naší husí kůži.

S pozdravem sportu zdar a těm s bajky zvláště!