neděle 10. ledna 2010

Skialp 002/2010

Volal mi kamarád Háček, že má problém. Zase jim vybouchl někdo, kdo dělá trička na závody O dřevěného Krakonoše (skialpová rally).
Prej mi hned posílá emailem nápad - podklady.

Po chvíli mi po drátech přišel značně nekvalitní obrázek Bohumila Hanče, jak stojí s lyžema u stolečku s trofejí ...

"Co s tím?", napadlo mě.

Nakonec jsem to přes filtry, ořezovou cestu, trace a v Corelu ve křivkách připravil pro sítotisk ...

Výsledek budete moci posoudit na samotných závodech O dřevěnho Krakonoše tento víkend (16. 1. 2010) v Rokytnici nad Jizerou.


Takže? Si myslím, že mistr Hanč je jednička, ne?

Skialp 001/2010

7. 1 . 2010
Opatrně jsem jel po ledovce směrem na Rokytnici. Bylo něco po šesté ráno. V hlavě jsem si ještě dával dohromady věci na dnešní výstup na Lysou horu. Hůlky, lyže,..pásy...mám. Rukavice, lékárnu a čelovku. Tak snad jo.

Auto jsem nechal na dvojce P. Mohlo být tak 6 pod nulou. Stopky a výškoměr jsem zapnul u Přibližováku. Dneska jsem neměl ambice na nějaký úžasný čas. Po prosincovém marodění a hnutých zádech to nevypadalo na osobák.

Šel jsem k Zalomenému a od tam po černé sjezdovce, která nebyla upravená a tak jsem lehce prošlapával stopu. Na konci sjezdovky u boudičky jsem udělal krátkou přestávku na napití a 1/2 tyčky. Vyrazil jsem na poslední úsek. Viditelnost byla cca 50 m. Jenom kroky a sem tam otočka. V duši klid a mírně zrychlený dech. Spokojenost.

Stopky se u horní stanice na Lysé hoře zastavily na 1:07 hod. - převýšení 693 v.m. Někde jsem po cestě dokonce 6 m sestoupil! :)

Rychle jsem se převléknul a pelášil do údolí. Dole jsem se potkal s Háčkem a šli jsme rychle obhlédnout stěnu pro slanění na závody O dřevěného Krakonoše 2010, které budou již tento víkend.

Alphaguides zajišťují pro závodníky bezpečné slanění.