čtvrtek 28. srpna 2008

Zápisník trail runnera 005/2008


Tak jsem dneska s kolegou běželi svoji oblíbenou trasu okolo fabriky.

Jirka mě doma nabral v 6:20 ráno.
V 6.42 jsem vystartovali od fabriky. Proběhli jsme okolo patníků (část po silnici a po rovině). Pak přes jez a most (Jizera). Doprava a do kopce. Nad fabrikou prudce dolů po "Lombard street", přes koleje a lávku až do cíle.

Doběhli jsme v 7:04 hod. Což je min. o 3 minuty lepší čas než minule!

Takže? Buď to stlačíme pod 20 minut nebo běžíme dvě kola!

pondělí 25. srpna 2008

Climb.ing 015/2008

Jasný návod jak se zlepšit

Na olympiádě přední výrobci představili nové technologie a nové materiály. Kromě super plavek a běžeckých dresů mě zaujali chladící vesty a bundy.
Ty jednodušší využívají prosté vody, která se nechá zmrznout. Závodník si posléze tuto zmrzlou vestu oblékne zhruba hodinu před startem, aby se v horkém prostředí ochladil a oddálil přehřívání organizmu.

Lidské tělo prý spotřebuje pouze 25 procent energie na pohyb svalů a zbylé 3 čtvrtiny energetického výdaje se starají o teplotní regulaci.

Podle některých údajů může taková ledová terapie způsobit zlepšení výkonu v řádech desítek procent!

Tak to abych se před lezením pěkně zaledoval! Několik desítek procent? To bych mohl poskočit ze čtyřek rovnou na šestky, ne?

Climb.ing 014/2008

Reklama

Pracuji na novém inzertním layoutu. Máme nové karabiny a kolega, který je vymyslel a zrealizoval mi poslal vyexportované technické výkresy z AutoCadu a také přidal nějaké ty nápady k dobru. Společně jsme si vyměňovali emaily, potkávali se na chodbě, na obědě a v kanceláři. Něco utrousím i pro můj dnešní příspěvek.

Nová karabina VISION má pouhých 33 gramů. Což je docela slušný průměr. To může být klidně taková müsli tyčinka...kolega napsal:
karabina VISION - 25 kN, 33 gramů
Jeep Cherokee 2,5 tuny. 33 gramů je průměrná müsli tyčinka ...
Udrží tvoje müsli tyčka Jeep?

Mě napadla jiná myšlenka. Lehkost a rychlost. Čím lehčí matroš, tím rychlejší lezení. Tedy? Lehčí matroš rovná se rychlejší lezení. A rychlejší lezení znamená být dřív zpátky na chatě a to celé znamená přece více piv.

Velký skok pro SINGING ROCK. Malá karabina pro Vás.

Jo a 2,5 tuny je prý 40 beček s pivem.