čtvrtek 4. září 2008

K zamyšlení 028/2008

Cyklisté


V úterý jsem jel služebně směrem na Kolín. V 5:30 hod. Po cestě mlha a spousta cyklistů na ranní směnu. Někteří i včetně maskovaných chodců, kteří si myslí, že rifle a tmavá bunda jsou to nejlepší do tmy nejsou vidět. Musím pochválit pouze dva blikající bikery (bílá a silná blikačka vepředu a červená vzadu). Zbytek smrťák a hazardéři. Investujte prosím do prostředků, které vás zviditelní na silnicích. (světla, odrazky a případně i feflexní oblečení a doplňky)

Děsím se pocitu, kdy o něco zavadím nebo mi něco přelítne přes auto a bude to chodec nebo biker, kterej na blikačku hodil bobek.

Další zprávička je o helmě

Cituji z jednoho emailu + foto

"Při sjezdu do Pece jsme dostal smyk na kraji na šotolině a hlavou jsem trochu obrousil cestu - hrubý asfalt s drtí, brrrr. Takže můj obličej zdobí 18 stehů a odřeniny na rukou a pravém boku. Na pravém oku móňo, skrz které nevidím a koukám tudíž jen levým kukadlem.
Bylo to v takřka nulové rychlosti při přejezdu horizontu v mírné klesání, žádné bezhlavé závody - ale bez helmy!Z toho plyne ponaučení, že i když se Vám za uplynulých 30-40 let na kole nikdy nic nestalo - já si myslel totéž, tak jsem včera svoje přesvědčení změnil."

"Ukažte prosím fotku svým dětem a řekněte jim, že strejda David dopadl takhle a aby helmu používaly (y = děti)."

Takže? Zítra zajděte k Vašemu prodejci kol a nakupujte a nakupujte!

středa 3. září 2008

Foto dne 004/2008

Najdu fotografii. Dám ji sem a řeknu Vám něco o ní.

Focení kluků z www.pavouci.cz (Kolín) ve Žlebech (kousek od Čáslavi). Byl jsem hodně, hodně vysoko na nalomeném vysokém stromě. A trochu jsem se bál. S3houn ho pak profesionálně shodil.

A už vím jak se dělá "dablkročing", heč!