neděle 5. dubna 2009

Climb.ing 028/2009

Dneska jsem zažil zase spousty nových starých pocitů.

Třeba jsem odložil určitě po více než půl roce pevnou obuv a šel do skal v sandálech. Nohy si zvykaly. Okukovaly terén. Palce byly v pozoru. Taky jsem měl pod rukama písek. Smyčky přes rameno. Pozdrav na věži ...

Vlastně to s tím souvisí i letošní první lezení na Prachově. Jak to tam vypadá! V centrální části nejsou stromy. Se Zdendou jsem byli překvapeni jak jsou ty skály pěkně v řadách. Nové směry a nové možnosti! A taky se člověk neschová. Všude je našinec vystrčenej jako vosa na bonbóně.

Dneska dopoledne jsem se přidal k brigádě na Prachově, kterou měli nastarosti kluci z LKP. Sešli jsme se na Turistické chatě. (Poprvé jsem viděl Petráně a Šoltýse). Na parkovišti jsem zjistil, že mám v batohu dvě levé rukavice. Takže se mi všichni smáli. Umíte si představit co mi asi tak říkali.

Tahalo se dřevo a pálilo se na velkých hromadách. Od ohňů byl velký žár a ze všech teklo - udělali jsem si všichni parádní žízeň. Více fotek ZDE

Odpoledne jsme dostali od pí. hraběnky guláš a pivo a ještě zbyl nějaký ten čas na lezení. Se Zdendou jsem vylezli Údolku na Skalku a pětečku na Orla.

Ke kruhu se mi nechtělo a od něj taky. Pomalu jsme se rozlézali. Nevěřili jsme nohám ani rukám. Nějak jsem to však přecmochtali a doufali jsme, že budeme mít alespoň hore zdar. Ani to nám nevyšlo.

Neděle: Byl to první den v letošních skalách. Sobota: První letošní Praha. V pátek první letošní jízda na kole (výroba mozolu).

Takže? Víkend jak má být!