středa 2. prosince 2009

Climb.ing 044/2009


Hřebenem Suchých skal II

Stejně jako byla úspěšná jednička. Musí být dvojka ještě lepší. Tak jak to znáte ze světa filmu. Natočí se první film, ten je většinou bez ambicí. Úspěch předčí očekávání. A pak se musí natočit dvojka. Ta už většinou nebývá tak dobrá jako první pokus tzv. je to odvar.

Né tomu však v "Hřebenem Suchých skal II". Dneska jsem s Radimem dokončili náš projekt: Hřeben Suchých skal. Tentokrát jsem jednak zvolili oblíbený rychlostní styl CC neboli "car to car" a druhak jsem zapnuli stopky a výškoměr na velkejch hodinkách.
Od Boudů jsem běželi na Vlajkovou. Tam jsme na sebe hodili cajky a vylezli její vršek. Pomyslný start naší hřebenovky.

Dále jsem sledovali víceméně ideální hřeben. Slunce nám svítilo a byl to krásnej pohled na bílé Krkonoše a podzimní Český ráj. Po pravé ruce jsme měli Malou skálu, Kalich, Besedice. V dálce Trosky a před námi Kozákov. Po levé ruce Černou (bílou) Studnici a vršky Krkonoš.

K odpolednu se začalo ochlazovat. Slunce zašlo za Kalich. Na Střední věži jsem si už raději připravili čelovky. Z dálky na nás halekal Jouza (ten je na Suškách vlastně furt).Túru jsme dokončili při čelovkách a slanili jsem do Kutova rohu. Přesně tam kde jsme 28. října skončili s Radimem v prvním díle.

Takže to tentokrát skončilo opravdovým HAPPY ENDem. Měsíc byl v úplňku. Jeho kotoučem nad obzorem prošla žirafa a někde v dálce bylo slyšet volání divočiny.

Fakta:
čas: 4:20 min
nastoupané metry: 199
naklesané metry: 200
nejnižší naměřená teplota: 1 C nad nulou