čtvrtek 10. července 2008

Climb.ing 006/2008

Co se děje na písku?

Climb.ing 005/2008

Co se děje na písku?

Climb.ing 004/2008

Ve středu 9/7/2008 se u nás stavoval Petr Zuch (handikepovaný lezec). Odnesl si z naší firmy předělaný sedák. Kolega Miloš mu přehodil sponu na pravou stranu, tak aby se mu lépe zapínala. Navíc díky sponě rock lock bude mít konečně dotažený sedák.

Jako plnění donesl sedák svého táty. Ten je v ruce šitý chirurgickou nití. Pro Zdendu jistě další pěkný exemplář.

Dále jsme se domluvili na Prachovskou 24. O to větší důvod se zůčastnit, když si zrovna kupoval v Mountain shopu čelovku.

Takže letos nepůjdeme poprvé během 24 spát?

pondělí 7. července 2008

Climb.ing 003/2008

Předělávka písně od BUTY „Paní vedoucí“ na „Pan správce (skal)“

Je tady někde pan správce (skal)
já ho už léta znám
mám pro něho takový plán
že si tu pár kruhů navrtám

Já budu vrtat vrtákem
hluboké dírky skalákem
já budu vrtat do hloubky
a po práci

Budu v písku spát
a bude se mi tam zdát
že jsem tu na všechno sám
ještě něco si tu udělám

Věnováno všem správcům skal

Climb.ing 002/2008

O víkendu jsem byl už od pátku na Bišíku. Měl jsem hlídání vlastní dcery. Mám to tam rád. Dcera je pod kontrolou zámeckého areálu, jezírka a malých a přehledných skal.V sobotu ráno se šlo na věc. Božka (Bosch aku vrtačka) je nabitá. Kovárna přes rameno. Batoh na zádech a svačina v něm.Na jeden den se zde také zastavil Petr Zuch – handicapovaný horolezec.

Vyrazili jsme teda v sestavě: Já a moje dcerka Anna, teta Veronika, strejda Tonda a Petr. Od Toníka jsme dostali za úkol dát tužku do knížky na Kukačku. Lezli jsme klasiku z náhorní strany. Vylezli jsme to jako prd a pak jsme šli na Cimrmana osadit první kruh do rozdělané cesty vlevo od Cimrman Kante. Pomocí „stavění“ (druhý den lezeno volně) jsem ze skoby osadil kruh. Od něj sokolíkem na polici ke druhému (již osazen) a ke třetímu (kruh z Cimrman Kante). K tomu jsem, ale původně vůbec nechtěl. Díky němu se mi však podařilo prozkoumat plotnu vlevo, udělat několik vážných gymnastických cviků a dojít k závěru, že to zatím povede pouze k tomu třetímu kruhu. Potom jsme vylezli vlastní Kantu. Všem se moc líbila.

Z Cimrmana se slaňovalo na druhou stranu a tak jsem si ještě vylezli krásnou spáru na Věž p. Fojta. Byla to jednokruhovka od Traverzi. Petr se pochlapil a pomocí kolena, hlavy a zadku přesápal i tuto hovadskou spáru.

Odpoledne jsme se již věnovali dodělávkám dvou cest na Babku. Vytvořili jsme: Babku s nůší za VI a Pepkův odkaz taky za VI. Pepkův odkaz je kousek od místa, kde Pepek uklouzl na šišce a vymkl si kotník (cca 14 dní před odjezdem na závěrečky HV v Chamonix). V neděli jsme už jen lehce popolézali na Komáří, na Rákosníčka, Společenskou mrtvolu, Cimrmana, Medvědici a na Rotundu. Na ni jsme vylezli společně s dcerou a slanili ze vzdušného slaňáku.

Ještě těsně před setměním jsem šel rychl vylézt údolku na Jezerní. Tonda říkal cesta za VI. V knížce psali za IV s jedním kruhem. Trochu jsem se bál. Večer jsme si pak zahráli partičku žolíka.
V pondělí ráno z Bišáku rovnou do práce.

Co doporučuji? "Pepkův odkaz" na Babku. Ten rozhodně!

Short description of the last weekend on the rocks. I spend beautiful weekend with my 6 years old daughter and my friends on Bišík place. Me and my friends made some firts ascents and we placed 2 rings. We created beautiful cracks and one slab.